Klauzula informacyjna o przetwarzaniu danych osobowych przez:
    Przedsiębiorstwo WielobranżoweInter-Vax Wacław Górny Sp. J.

     

    1. Administratorem Pana/i danych osobowych jest Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Inter-Vax Wacław Górny Sp. J., z siedzibą 88-400 Żnin, Dworcowa 29. 
    1. W sprawach związanych z ochroną Pana/i danych osobowych i realizacji Pan/i praw może Pan/i kontaktować się z wyznaczonym przez nas Inspektorem Ochrony Danych Osobowych mailowo: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub pisemnie na adres 88-400 Żnin, Dworcowa 29. 
    1. Pana/i dane osobowe będziemy przetwarzaliw procesie obsługi kontrahentów, klientów, klientów e-sklepu w celu:
    • zawarcia/wykonania umów kupna/sprzedaży oferowanych towarów i usług, na podstawie zainteresowania Pana/i naszą ofertą lub na podstawie zawartej przez Pana/ią umowy (art. 6 ust 1 lit b RODO),
    • wykonania ciążących na administratorze obowiązków prawnych (w szczególności: wystawianie i przechowywanie dokumentów sprzedaży i innych dokumentów księgowych, obsługi reklamacji)wynikających z ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług, ustawa z dnia 23 kwietnia 1964 r. - Kodeks cywilny (art. 6 ust 1 lit c RODO),
    • ustalenia, obrony i dochodzenia roszczeń, marketingu bezpośredniego, badania satysfakcji klientów, prowadzenia analiz i statystyk, weryfikacji wiarygodności płatniczej, w celach archiwalnych (dowodowych) co jest naszym prawnie uzasadnionym interesem (art. 6 ust 1 lit f RODO).

    W tym przypadku podanie przez Pana/ią danych jest wymagane przepisem prawa lub warunkiem zawarcia umowy.

    W pozostałych przypadkach (np. działań marketingowych) Pana/i dane osobowe przetwarzane są wyłącznie na podstawie wcześniej udzielonej zgody w zakresie i celu określonym w treści zgody (art. 6 ust 1 lit a RODO). Podanie danych w tych przypadkach jest dobrowolne.

    1. Pana/i dane osobowe będziemy udostępniali następującym kategoriom podmiotów:
    • naszym pracownikom i współpracownikom, w zakresie obowiązków zgodnie z upoważnieniami,
    • podmiotom, z których usług korzystamy przy przetwarzaniu danych: firmy informatyczne, kancelarie prawne, finansowe,
    • innym odbiorcom: firmy kurierskie, marketingowe,podmioty lub organy uprawnione na podstawie przepisów prawa. 
    1. Nie przekazujemy Pana/i danych osobowych poza teren Polski, Unii europejskiej. 
    1. Okres przechowywania
    • Twoje dane osobowe będziemy przechowywać do momentu przedawnienia roszczeń z tytułu umowy/świadczenia usług lub do momentu wygaśnięcia obowiązku przechowywania danych wynikającego z przepisów prawa, w szczególności obowiązku przechowywania dokumentów księgowych dotyczących umowy.
    • Tam, gdzie przetwarzamy dane osobowe w oparciu o usprawiedliwiony interes Administratora, dane osobowe będziemy przetwarzać dla określonego celu do momentu zgłoszenia sprzeciw wobec takiego przetwarzania.
    • Jeśli przetwarzamy dane w oparciu o Twoją zgodę, dane osobowe będziemy przetwarzać do momentu jej wycofania. 
    1. Ma Pan/i prawo do:
    • Dostępu do swoich danych oraz otrzymania ich kopii, poprawienia swoich danych i ograniczenia ich przetwarzania.
    • Sprzeciwu wobec przetwarzania. Przestaniemy przetwarzać Pana/i dane chyba, że wykażemy że podstawy przetwarzania przez nas Pana/i danych są nadrzędne wobec Pana/i praw lub dane są nam niezbędne do ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń.
    • Wniesienia skargi do organu nadzorczego. Jeżeli uważa Pan/i, że przetwarzamy Pana/i dane niezgodnie z prawem może Pan/i wnieść skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
    • Przenoszenia danych, gdy przetwarzanie odbywa się na podstawie wyrażonej przez Pana/ią zgody lub na podstawie umowy.
    • Usunięcia danych lub cofnięcia zgody na przetwarzanie, jeżeli odbywa się ono na podstawie zgody. Cofnięcie zgody pozostanie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonaliśmy na podstawie Pana/i zgody przed jej wycofaniem. 
    1. Pana/i dane nie będą poddane zautomatyzowanym podejmowaniu decyzji (profilowaniu).

    Oddziały

    BARCIN
    ul. Kasztanowa 2
    tel. (52) 38 33 641
    tel. kom.: 662 184 424

    GĄSAWA
    ul. Krótka 1
    tel. (52) 30 25 407

    ROGOWO
    ul. Gnieźnieńska 10
    tel. (52) 30 24 517

    ŚRODKI OCHRONY ROŚLIN / ŻNIN
    ul. Dworcowa 25
    tel. kom.: 668 319 445
    tel. kom.: 608 617 106
    tel. kom.: 601 786 809

    Oddziały

    FLANTROWO 2
    tel. (52) 30 20 067
    tel. kom.: 783 296 780
    tel. kom.: 694 383 177

    WAŁCZ
    ul. Bydgoska 74
    tel. (67) 387 18 80
    tel. kom.: 607 528 379

    HUTA
    ul. Poznańska 15
    64-700 Czarnków
    tel. kom.: 572 352 722

    © 2018 Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Inter-Vax Wacław Górny Sp. J. All Rights Reserved. Podane na stronie internetowej ceny mogą ulec zmianie i nie są oferta handlowa w rozumieniu art. 66 Kodeksu Cywilnego.

    Polityka prywatności | Polityka cookies