Polityka prywatności i polityka cookies

    Zasady przetwarzania danych osobowych

    Informujemy, że od 25 maja 2018 r. w zakresie przetwarzania danych osobowych zastosowanie znajdzie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady Unii Europejskiej 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane jako RODO, GDPR lub Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych Osobowych).

     

    Administratorem Twoich danych osobowych w rozumieniu przepisów o ochronie danych osobowych są:

    P.W. INTER-VAX Wacław Górny sp.j.

    ul. Dworcowa 29

    88-400 Żnin

    NIP: 5621004712

     

    Cele, podstawy prawne oraz okres przetwarzania danych osobowych wskazane są odrębnie w stosunku do każdego celu przetwarzania danych.

     

    RODO daje Ci możliwość określone uprawnienia związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych:

    • prawo dostępu, modyfikacji lub usunięcia danych osobowych,
    • prawo do ograniczenia lub sprzeciwu przetwarzania danych osobowych,
    • prawo do przenoszenia danych,
    • prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego,
    • prawo do odwołania zgody na przetwarzanie danych osobowych, jeżeli takową zgodę wyraziłeś.

     

    Powyższe reguły zostały zawarte szczegółowo w art. 16 – 21 RODO.  

    Jedno z uprawnień przysługuje Ci zawsze, jeśli przetwarzanie Twoich danych osobowych naruszyło przepisy o ochronie danych osobowych. Wówczas istnieje możliwość wniesienia skargi do organu nadzorczego (Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych).

     

    Ponadto dajemy możliwość udostępnienia Ci informacji o tym, jakie Twoje dane osobowe posiadamy oraz w jakich celach je przetwarzamy. W związku z tym możesz wysłać wiadomość na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.. Interesujące Cię informacje przedstawiono szczegółowo w niniejszej polityce prywatności.

     

    Zapewniamy Ci pełną poufność powierzonych nam Twoich danych osobowych, stosując wszelkie środki bezpieczeństwa i ochronę danych osobowych określonych w przepisach. Dane osobowe są gromadzimy rzetelnie i starannie, chroniąc przed dostępem do nich przez osoby trzecie.

     

    Powierzamy przetwarzanie danych osobowych następującym podmiotom:

    1. Program do fakturowania w którym przetwarzane są Twoje dane, jeżeli wystawiamy dla Ciebie fakturę lub dokument WZ.
    2. Firmom windykacyjnym w celu ściągnięcia wierzytelności od dłużników.
    3. Instytucjom bankowym w celu wyliczenia zdolności kredytowej.

     

    Wskazane podmioty, którym powierzamy przetwarzanie danych osobowych zapewniają i gwarantują stosowanie odpowiednich środków ochrony i bezpieczeństwa danych osobowych wymaganych przez przepisy prawa.

     

    Kontaktując się z nami poprzez pocztę elektroniczną (w tym również przesyłając zapytanie poprzez formularz kontaktowy), przekazujesz nam swój adres e-mail jako adres nadawcy wiadomości. W treści wiadomości możesz zawrzeć inne dane osobowe, które przetwarzamy w celu kontaktu z Tobą. Podstawą przetwarzania jest art. 6 ust. 1 lit. a RODO -  Twoja zgoda wynikające z zainicjowania z nami kontaktu. Podstawą prawną przetwarzania po zakończeniu kontaktu jest usprawiedliwiony cel w postaci archiwizacji korespondencji na potrzeby wewnętrzne (art. 6 ust. 1 lit. c RODO).

    Treść przesłanych wiadomości może lecz nie musi podlegać archiwizacji. Przysługuje Ci prawo do przedstawienia historii korespondencji jaką z nami prowadziłeś (jeśli była prowadzona  archiwizacja). Możesz domagać się jej usunięcia, wyjątkiem jest uzasadnienie archiwizacji wynikające z  innych naszych interesy, np. obrona przed potencjalnymi roszczeniami z Twojej strony.

     

    Strona wykorzystuje pliki Cookies w celu zapewnienia komfortowego i sprawnego poruszania się po stronie internetowej. Cookies to niewielkie informacje tekstowe, które przechowywane są na Twoim urządzeniu końcowym. Mogą być one odczytywane przez nasz system teleinformatyczny. Pliki Cookies dzielimy na cookies własne oraz cookie podmiotów trzecich.

     

    Podczas pierwszej wizyty na stronie internetowej wyświetla się komunikat z informacją dotycząca stosowania, wraz z pytaniem o zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Przysługuje Ci możliwość zarządzania plikami cookies z poziomu strony internetowej. Jako użytkownik masz możliwość zmiany ustawień Cookies lub ich całkowitego usunięcia z poziomu swojej przeglądarki. Przypominamy jednak, że wyłączenie plików cookies może utrudnić korzystanie z naszej strony, jak również z innych stron internetowych stosujących cookies.

     

    Strona internetowa wykorzystuje pliki cookies pochodzące od podmiotów trzecich.

    Pliki cookies wykorzystujemy do śledzenia statystyk strony: liczba osób odwiedzających, rodzaj przeglądarki internetowej, rodzaj systemu operacyjnego, czas spędzony na stronie lub podstronach. W tym celu wykorzystujemyw Google Analytics, co wiąże się z wykorzystaniem plików cookies firmy Google LLC. Masz możliwość zadecydowania, czy w ramach usługi Google Analytics będziemy mogli korzystać z funkcji marketingowych.

     

    Korzystamy z narzędzi marketingowych - Facebook Pixel, by kierować do Ciebie reklamy. Masz możliwość zadecydowania, czy wyrażasz zgodę na korzystanie przez nas z Pixela Facebooka, wykorzystując przy tym pliki cookies firmy Facebook.

    Ponadto stosujemy narzędzia remarketingowe Google AdWords. Również masz możliwość zadecydowania  czy możemy korzystać z Google Adwords wykorzystując pliki cookies firmy Google LLC.

     

    Gwarantujemy Ci możliwość korzystania z funkcji społecznościowych poprzez udostępnianie treści w serwisach społecznościowych jak również subskrypcja profilu społecznościowego. Korzystanie z tych funkcji skutkuje z wykorzystywaniem plików cookies administratorów serwisów społecznościowych takich jak Facebook, Google+.

     

    Korzystanie ze strony internetowej wiąże się z przesyłaniem zapytań do serwera, na którym przechowywana jest strona. Każde jednorazowe zapytanie skierowane do serwera zapisywane jest w logach serwera.

    Logi obejmują m.in. Twój adres IP, datę i czas serwera, informacje o przeglądarce internetowej i systemie operacyjnym z jakiego korzystasz. Logi zapisywane i przechowywane są na serwerze.

    Dane zapisane w logach serwera nie są kojarzone z konkretnymi osobami korzystającymi ze strony i nie są wykorzystywane przez nas w celu Twojej identyfikacji.

    Logi serwera stanowią wyłącznie materiał pomocniczy służący do administrowania stroną, a ich zawartość nie jest ujawniana nikomu poza osobami upoważnionymi do administrowania serwerem.

     

    Polityka Cookies

    Poniższy wzór polityki cookies chroniony jest prawem autorskim, które przysługują IAB Polska.  

    1. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
    2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
    3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Inter-Vax Wacław Górny Sp. J. z siedzibą pod adresem ul. Dworcowa 29, 88-400 Żnin.
    4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
      a) dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
      b) tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
      c) utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
    5. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
    6. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
      a) „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
      b) pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
      c) „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
      d) „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
      e) „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
    7. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
    8. Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
    9. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
    10. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresem www.wszystkoociasteczkach.pl lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej. 

    Oddziały

    BARCIN
    ul. Kasztanowa 2
    tel. (52) 38 33 641
    tel. kom.: 662 184 424

    GĄSAWA
    ul. Krótka 1
    tel. (52) 30 25 407

    ROGOWO
    ul. Gnieźnieńska 10
    tel. (52) 30 24 517

    ŚRODKI OCHRONY ROŚLIN / ŻNIN
    ul. Dworcowa 25
    tel. kom.: 668 319 445
    tel. kom.: 608 617 106
    tel. kom.: 601 786 809

    Oddziały

    FLANTROWO 2
    tel. (52) 30 20 067
    tel. kom.: 783 296 780
    tel. kom.: 694 383 177

    WAŁCZ
    ul. Bydgoska 74
    tel. (67) 387 18 80
    tel. kom.: 607 528 379

    HUTA
    ul. Poznańska 15
    64-700 Czarnków
    tel. kom.: 572 352 722

    Uwaga! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii. Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to. Czytaj więcej…

    Zrozumiałem
    © 2018 Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Inter-Vax Wacław Górny Sp. J. All Rights Reserved. Podane na stronie internetowej ceny mogą ulec zmianie i nie są oferta handlowa w rozumieniu art. 66 Kodeksu Cywilnego.

    Polityka prywatności i polityka cookies